17 Temmuz 2014 Perşembe

Intellij ile console projesi oluşturma

Merhaba, bu yazımda  intellij ile java console uygulaması projesi nasıl oluşturulduğunu anlatacağım. Normal şartlarda ben java/web üzerinden ilerliyorum ancak bazı temel konuları console üzerinden anlatacağım için yeni başlayanlar yabancılık çekmesin diye console projesinin de nasıl oluşturulduğunu ekran görüntüleriyle paylaşayım istedim.

Bir önceki yazımda web projesinin nasıl oluşturulacağını görmüştük. Yine aynı şekilde intellij ile Create New Project diyerek başlıyoruz. 

Açılan ekranda springi (Projenin içinde spring frameworkün olması için) seçerek next diyoruz.



Karşımıza gelen ekranda Spring Application (Bu sayede spring ile örnek bir konsol uygulaması oluşur) seçerek next diyoruz.

Bu aşamada yine web projesinde olduğu gibi proje adı / projenin oluşturulacağı dizin / derleme yapacak SDK / projenin başlangıç paketi belirlenir.

- Project name : projemize vermek istediğimiz isim
- Project location : projemizin yer alacağı klasör
- Project sdk : hangi SDK ile projenin derleneceği
- Base Package : varsayılan olarak spring’in  hangi paketi okuyarak çalışmaya başlayacağı 



Finis butonunda bastıktan sonra projemiz oluşur. Intellij deki proje hiyerarşik yapısı aşağıdaki gibi olacaktır.


Burada intellij bize spring ile yazılmış örnek bir iş kodu (HelloApp.java + HelloService.java) ve örnek bir test kodu (SpringAppTests.java) oluşturacaktır. 

Son olarakta alttaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere HellloApp.java dosyasını intellij ile çalıştırdığımızda HelloService classının içindeki sayHello metodu çağrılarak ekrana Hello World  ifadesini yazacaktır. Bu da projemizin başarılı bir şekilde oluştuğunun ve çalıştığının göstergesidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder