13 Temmuz 2014 Pazar

Neden Yazıyorum? Neler Yazacağım?

Merhaba, bu yazımda  sizlere blog paylaşımlarımda ki  amaç ve hedeflerimden bahsedeceğim.

Aslında çok uzun zamandan beri  Java geçmişi olan biri değilim. Hatta bende bazı şeyleri yeni öğreniyorum. Öğrenirken de kendi anlayacağım şekilde notlar ve ekran görüntüleri alıyorum. Çalıştığım şirkette bir arkadaşım  java öğrenmek istediğini ve development ortamı(tomcat/eclipse/JDK/Maven.. vs) hazırlaması için benden yardım istedi. :)  Bende ilk javaya başladığım zamanlarda aldığım notlar bulunan ve kurulumun aşamalarını ekran görüntüleriyle  tutan bir doküman paylaştım. Dokümanın açıklayıcı olduğunu ve bu kaynaklardan yeni başlayan developer adaylarının da faydalanması gerektiğini söyledi.  Bende bu arkadaşımın ısrarlarına dayanamadım ve aldığım notlarımı bir blog vasıtasıyla paylaşmaya karar verdim  :)

Ayrıca ilk okuldan kulaklarımızı sağır eden bir öğrenme teorisi vardı : "Öğrenmenin en iyi yolu yazarak öğrenmektir"   esasında o yıllarda yazarak öğrenmek bir öğrenci için en acı durum olsa da şuan  öğretmenlerimizin yazdırmada ki ısrarlarını çok iyi anlıyorum :) Ayrıca anlamakla kalmıyor bu teoriye uygun harekete ederek hem sizlere anlatmayı hemde kendimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum.

Demek ki neden yazıyor muşum?
- Hem kendim öğrenmek , hemde öğrenirken aldığım notlardan başkalarının da faydalanmasını sağlamak için


Peki neler yazacağım ?

Şuan ki hedefim Java/web  ile sıfırdan proje oluşturmadan başlayarak  örnek anlatımlarla önce temel projeler sonrada örnek ve orta seviyeli bir web projesi yapıp sizlerle paylaşma niyetindeyim.

İlerleyen zamanlarda ise sektörün gidişatı ve yeni teknolojiler hakkında bilgili paylaşımlarında bulunmayı planlamaktayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder