25 Temmuz 2014 Cuma

Tomcat'i restart etmeden intelliJ de değişikliklerin algılanması

Merhaba,
bugün kü yazımın konusu  intelliJ ile geliştirme yaparken tomcati restart etmeden değişikliklerin algılanmasını sağlamak olacak. Önceki yazılarımdan birinde anlattığım ve bildiğinizi düşündüğüm üzere intelliJ ile web projesi geliştirirken  geliştirdiğiniz kodların tomcat'a deploy edilmesi için run tuşuna basarak sunucuyu restart edip kaynakları güncellemeniz gerekmektedir(Ayarların varsayılan ayarlar olduğunu düşünürsek).
Ancak aşağıdaki yapacağımız ayarlarla siz geliştirmeyi bitirip browser'u refresh eder etmez kaynaklar güncellenmesini sağlayacağız. Toplumumuzun(Türk toplumu) okumaktan çabuk sıkılacağını  göz önünde bulundurarak işlemleri sırasıyla ve  ekran görüntüleriyle anlatıyorum. :) 

İlk olarak Üstteki File menüsünden settings seçeneğine tıklanır. 
Kısa yolu : CTRL + ALT + S


Karşımıza gelen ekranda
Ide Settings / Debugger / HotSwap  seçeneğine gelinerek  en alttaki "Reload Classes After Compilation (Derleme işleminden sonra sınıfları tekrar yükle/güncelle)"  ayarını Always olarak set edip OK butonuna basıyoruz.


Daha sonra alttaki ekran görüntüsünde ki gibi run/edit configuration'a tıklayarak çalıştırma ayarlarını açıyoruz.



Burada öncelikle deployment tabına gelinerek set edilen eski ayarlar kaldırılmalıdır. Bunun için alttaki ekrandaki gibi projenin war dosyasını seçip eksi(-)/sil butonuna basılıp ardından da değişikliklerin aktif olabilmesi için OK butonuna basılır.

Daha sonra server tabına gelinerek sağ alt köşede ki fix butonuna basılarak projenin exploded olan war dosyası seçilir. (projeadi.war exploded şeklinde yazar) yine değişiklikleri aktif etmek için OK butonuna basarak kaydederiz.



Son olarak tekrar server tabına gelerek
On Update Action (güncelleme işleminde): update classes and resources (class ve kaynakları güncelle)
On Frame Deactivation(pencere pasif olduğunda) : Update Classes And Resources(Class ve Kaynakları güncelle) burada anlatılmak istenen şudur: intelliJ ekranında geliştirme yapıyorken mouse ı başka bir yere tıkladığınızda(ÖRN: chrome geçtiniz) hemen kaynaklar ve class lar güncellenir

Ayrıca show dialog  seçeneği pasif konuma getirilmelidir.


Bu ayarlardan sonra  tomcat restart olması  tüm değişikliklerin algılanması için proje run edilir. Tomcat restart  işleminden sonra artık  intellij de yaptığımız değişiklikleri takip edebilmek için browserı refresh etmemiz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder